• Wat kan ik zelf doen om de trimbeurt zo vlot mogelijk te laten verlopen?

  Bij een bezoek aan het trimsalon:

  -Opteer voor een transportbox met zowel een deurtje aan de voorkant als een volledig verwijderbare bovenkant. Ik geef de kat namelijk eerst de kans om zelf uit het bakje te wandelen, maar wanneer deze aanpak niet blijkt te werken verwijder ik de bovenkant. Op die manier kan de trimbeurt starten zonder dat de kat eerst uit het bakje moet worden 'geschud'. Ik vind dit ontzettend belangrijk omdat ik werk op basis van vertrouwen.

  -Bedek de transportbox tijdens het transport met een dekentje.

  -Breng een vertrouwd dekentje, (open) mandje,... mee van thuis. We kunnen dit op de trimtafel leggen zodat de kat toch een beetje een vertrouwd gevoel krijgt in een vreemde omgeving.

  -Laat ergens in je huis continu een transportbox open staan. Je kat zal de transportbox dan minder als een bedreiging beginnen zien dan wanneer die enkel wordt bovengehaald voor een ritje naar de dierenarts, het trimsalon,...

  -Werk eventueel met Feliway-spray.

  -Is je kat verzot op een of andere snack? Meebrengen die handel! Zelf heb ik ook steeds vloeibare snacks in voorraad om de kat af te leiden van het trimgebeuren.

   

  Bij een huisbezoek:

  -Voorkom dat er veel mensen aanwezig zijn in de ruimte waar er getrimd zal worden. Ik begrijp dat mensen het spannend vinden dat er een heuse kattentrimmer bij jou langs komt, maar een bende 'pottenkijkers' bezorgt de kat een hoop extra stress.

  -Maak ruimte vrij op de tafel zodat we vlot kunnen starten.

  -Is je kat verzot op een of andere snack? In dat geval is het handig als je deze snacks in huis hebt. Zelf heb ik ook steeds vloeibare snacks in voorraad om de kat af te leiden van het trimgebeuren.

  -Indien je kat geregeld geniet van een uitje in de tuin: zorg dat ze enkele uren voor het huisbezoek in huis is.

   

 • Wat gebeurt er wanneer mijn kat te gestresseerd of te agressief blijkt te zijn tijdens de trimbeurt?

  Indien behoorlijk snel blijkt dat de kat te veel stress ervaart door de trimbeurt of te agressief uit de hoek komt, wordt de behandeling stopgezet. In dit geval wordt niet de volledige prijs aangerekend, maar wordt er een starttarief van 15 euro aangerekend (met eventueel bijkomende verplaatsingskosten indien het gaat om een huisbezoek). Er wordt samen met jou bekeken wat de beste opties zijn voor je kat. Zo kan een roesje bij de dierenarts er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kat alsnog de nodige vachtverzorging krijgt.

  We laten jou en je kat zeker niet in de kou staan!

   

  Sommige behandelingen nemen wat meer tijd in beslag omwille van bijvoorbeeld vervilting van de vacht. Het kan dan gebeuren dat de kat na een tijdje genoeg heeft van al het kammen, scheren,... In dat geval lassen we geregeld een pauze in om de kat even op haar positieven te laten komen. Indien blijkt dat de behandeling beter op een later tijdstip wordt voortgezet, wordt een nieuwe afspraak vastgelegd.
  In dat geval hoef je (behalve eventuele verplaatsingskosten) niets te betalen voor de nieuwe afspraak. Dit is in de veronderstelling dat de twee behandelingen samen het maximum van één uur niet overschrijden. Indien het tijdsbestek van één uur wordt overschreden, wordt een toeslag van 5 euro per gestart kwartier aangerekend.

   

  Ik vind het ontzettend belangrijk dat je als kattentrimmer kan toegeven dat het dier te fel gebukt gaat onder stress en er naar een oplossing moet worden gezocht. Bange of agressieve katten hardhandig aanpakken om ze alsnog te kunnen trimmen is not my cup of tea.

  Katten trimmen onder lichte sedatie doe ik in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Curia (Merchtem), een dierenartsenpraktijk die katvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt.

   

 • Welke middelen worden er ingezet om de kat op haar gemak te stellen?

  In de trimstudio wordt er gewerkt met een Feliway-verdamper, op verplaatsing met Feliway-spray.

  Zowel in de trimstudio als op verplaatsing gebruiken we allerhande speelgoedjes, snoepjes (ook in vloeibare vorm) en verschillende kruiden waar katten gevoelig voor zijn. Alles wordt in het werk gesteld om de kat zoveel mogelijk af te leiden van het trimgebeuren. Indien nodig wordt er ook geregeld gepauzeerd.

  We vinden het ontzettend belangrijk dat de kat een goed gevoel overhoudt aan het bezoek aan het trimsalon of aan het huisbezoek.

 • Wat gebeurt er indien tijdens de behandeling blijkt dat mijn kat vlooien heeft?

  Bij het starten van de behandeling wordt de vacht van de kat eerst gecontroleerd. Indien blijkt dat de kat vlooien heeft, wordt een toeslag van 15 euro aangerekend. Na de behandeling wordt de kat behandeld met Advantage door het toedienen van een pipet in de nek.
  Gelieve steeds op voorhand te checken of je kat vrij is van vlooien.

 • Is het abnormaal dat mijn kat zo snel klitten krijgt of zelfs een vervilte vacht heeft? Ik schaam mij er een beetje voor...

  First of all: schaamte is hier niet op zijn plaats! Jij wil je kat helpen omdat ze sukkelt met haar vacht en dat is wat telt.

  In principe hebben katten onze hulp niet nodig wat hun vacht betreft. Met vaak kammen kan je zelfs meer kwaad dan goed doen. Toch hebben sommige katten net wèl onze hulp nodig omdat hun vacht zonder tussenkomst extreem begint te klitten en soms zelfs vervilt.

  Zelf hebben we tussen onze 11 katten ook enkele exemplaren met een 'probleemvacht'. Meer nog: één van onze katten was zelfs mijn inspiratie voor dit alles. Twijfel dus niet om ons te contacteren wanneer je hulp nodig hebt bij de vachtverzorging van je kat.

 • Met welke middelen kan ik betalen?

  Betalen kan je zowel contant als met Payconiq. Ook kan je eventueel ter plaatse een overschrijving doorvoeren met je bank-app en de bevestiging hiervan tonen.

Sara Vergaelen | Haute Kature kattentrimmer